Westpoort Horeca komt aarzelend op gang

juni 05, 2020

Dick Snijder van Wissenkerke

Opgelucht is Dick Snijder dat de openingsmogelijkheden voor de horeca zijn verruimd. Zijn restaurant en terras zijn strikt aan de nieuwe openingsnorm aangepast. De ruime opstelling maakt het niet minder gezellig. Maar het loopt in zijn Restaurant Wissenkerke zeker nog niet storm. Bij de prachtige zonnige dagen na de heropening op 1 juni gaf het terras nog lang niet het gezellige beeld dat men van Wissenkerke zo gewoon is. De reden is Dick wel helder. Wissenkerke moet het vooral hebben van aanloop uit de directe omgeving, wat onder normale omstandigheden een bruisende kantoorwijk is. “De meeste werknemers van de kantoorgebouwen om ons heen werken nog voornamelijk vanaf thuis. Dat zal maar langzaam veranderen.”

Maar de ondernemer Snijder houdt goede moed. Want zoals hij ook tijdens het Westpoort Webinar over de 1,5 Meter Samenleving al stelde: “Wij mensen houden van ontmoeten, communiceren, aanraken en voelen. Daar is de hele horecabranche op gebaseerd.”

Peter Hermes van Grand Cafe Hermes

“Deze crisis gaan wij moeten uitzitten,” weet Peter Hermes. Zijn Grand Café staat pal voor de entree van het Station Sloterdijk en is een in Westpoort niet te missen etablissement. Maar naast de aanloop van deze centrale ligging moet Hermes het vooral ook hebben van speciale bijeenkomsten. En daar waagt niemand zich natuurlijk nu aan. En toch overheerst ook hier het optimisme. Uitzitten van de crisis is de opdracht die Peter Hermes zichzelf heeft gesteld. En wachten op het moment van herstel, dat zich naar zijn inschatting over een jaar wel zal hebben aangediend. Intussen is Peter Hermes druk bezig met de toekomst van zijn zaak. In de directe omgeving wordt al druk gebouwd aan de nieuwe en geavanceerde woon/werk wijk die onder de noemer HavenStad wordt ontwikkeld. Met de Gemeente moet Hermes binnenkort in overleg over de positie en rol welke hij in de niet zo verre toekomst zal innemen. Lees hier de boeiende ontstaansgeschiedenis van het populaire Grand Café Hermes, het levenswerk van het ondernemersechtpaar Petra en Peter Hermes.