Theatervoorstelling VLUCHT in Sloterdijk

maart 26, 2021

Sloterdijk wordt plaats van handeling van een bijzonder theaterstuk. Het betreft een solovoorstelling in de open lucht door zanger/acteur Eric Corton. Het stuk behandelt een universeel thema: Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven? Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen? En als je uiteindelijk je leven niet meer zeker bent?

In een coronaproof/virtual reality setting in de Tuin van Bret bij station Sloterdijk vertelt Eric Corton het verhaal van Max:

“Max leidt een gewoon bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is docent Nederlands en heeft een grote liefde voor literatuur en geschiedenis. Een enorm rechtvaardigheidsgevoel. En een mening. Dan verandert zijn leefwereld. Steeds meer dingen worden verboden. Meningen worden gevaarlijk. Max wordt ontslagen, bedreigd en opgepakt. Vrijgelaten en wéér opgepakt. Max neemt het moeilijkste besluit van zijn leven: hij vlucht.”

Eric Corton schrijft en speelt zijn stuk op basis van de verhalen van vluchtelingen die tijdens zijn 15-jarig ambassadeurschap van het Rode Kruis tot hem kwamen. VLUCHT in Sloterdijk is, net als het gebied waar het zich afspeelt, nog in ontwikkeling en wordt hier gebracht als leesvoorstelling. In Sloterdijk wordt de productie verder ontwikkeld en volgend jaar zomer in de rest van Nederland gespeeld. Stichting Vluchteling zorgt met VR-brillen en een foto expositie voor mooie randprogrammering.

Bedrijven kunnen ondernemers-arrangementen boeken voor deze unieke voorstelling. En daarmee steun geven aan de realisatie van dit eigentijdse en zo maatschappelijk relevante stuk theater.

Contact:
Neem voor meer informatie contact op met Merel Ooms, producent Solo Stories: T 06-55742050 E merel@solostories.nl

21 t/m 31 juli 2021, 8 voorstellingen
VOOR WIE 60 personen per avond
WAAR terrein naast Tuin van Bret (Sloterdijk)
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UPtown Sloterdijk, Urban Resort, Gemeente Amsterdam en Stichting Vluchteling