The Student Experience – studentenhuisvesting met beleving

januari 29, 2021

Interview met Juliette Willemse, algemeen directeur

Een state-of-the-art studentencomplex mag de nieuwste vestiging van Student Experience aan de Minervahaven zeker genoemd worden, met haar 596 gemeubileerde studio’s, zeer uitgebreide faciliteiten voor de studenten en riant uitzicht op de haven.

Algemeen directeur Juliette Willemse vertelt: “Wij zijn een onafhankelijke, zelfstandig opererende vastgoedbeheerder en ontwikkelaar van studentenhuisvesting in binnen- en buitenland. Wat wij onze huurders vooral willen bieden is beleving. Het draait om service, gastvrijheid en sfeer. Wij willen een ideale en duurzame leefomgeving creëren waar studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daar draait het om bij Student Experience.” En het moet gezegd: de vestiging is werkelijk schitterend.

Community building

Eén van Juliette’s eerste acties na de opening van deze vierde vestiging van het concern in Amsterdam, was aansluiting zoeken bij de Ondernemers Vereniging Westpoort, om nauw betrokken te zijn bij de lokale ontwikkelingen. Maar ook omdat Juliette graag het bedrijfsleven wil betrekken bij de programma’s die Student Experience aan de inwonende studenten aanbiedt.

“Het afgelopen jaar hebben wij de keuze gemaakt om ons nóg meer te gaan richten op Community Building. Niet alleen in de complexen van Student Experience, maar ook in samenwerking met de buurt.”

Er is onderzoek gedaan naar de wensen van de studenten die bij Student Experience verblijven. In de uitkomst ziet Juliette raakvlakken met de vereniging. “Het lijkt mij een mooie uitdaging om gezamenlijk activiteiten te organiseren die passen in de maatschappelijke programma’s van de vereniging. Wellicht kunnen we het zelfs zo inrichten dat ze bepaalde activiteiten ook kunnen toevoegen aan hun CV.”

De studenten krijgen de beschikking over een eigen interactief online platform waarop al hun ideeën en programma’s geplaats worden. Gewerkt wordt aan co-study events, masterclasses, sportactiviteiten en nog veel meer. Intussen wordt al volop vormgegeven aan de samenwerking met onze vereniging. De OV Westpoortleden kunnen een uitnodiging tegemoet zien om aan deze programma’s actief bij te dragen. Ongetwijfeld een welkome aanvulling voor studenten en ondernemers, nu door de lockdown de vertrouwde stage- en studieprogramma’s niet normaal voortgang kunnen vinden.