Project Walking Movie Sloterdijk

juli 20, 2022

Walking Movie Sloterdijk

De eerste walking movie ter wereld kan worden beleefd in Sloterdijk. Met het hart op de tong laat de goedlachse Grace je dit veranderende stuk Amsterdam zien. Ze neemt je mee langs verborgen parels en stelt je voor aan vrije vogels. En je gaat zelf ook aan de bak.

De toekomst van Sloterdijk

In korte tijd heeft Amsterdam Sloterdijk zich ontpopt tot één van de meest verrassende wijken van de stad. Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en woningen. Op braakliggende terreinen verrijst vooruitstrevende nieuwbouw, met veel groen en gezamenlijke voorzieningen, voor een brede doelgroep die open staat voor nieuwe kansen. De komende jaren komen er nog meerdere nieuwe ontwikkelingen bij. Diversiteit en creativiteit vormen het credo.

De Walking Movie is een interactieve ervaring die je op een bijzondere manier door het Sloterdijk van nu en van morgen leidt. De scenes start je zelf door QR-codes te scannen. De tour duurt zo’n 40 minuten, dus perfect om in de pauze met collega’s te doen.

Sloterdijk van nu en morgen

De Walking Movie is een interactieve ervaring in Sloterdijk, die mensen op een bijzondere manier door het Sloterdijk van nu en van morgen leidt. Toer d’amour vertelt het verhaal van de groeiende liefde voor Sloterdijk.
Op de route staan felgekleurde harten en kunstwerken die onderdeel zijn van het verhaal. Spelers activeren per locatie zelf de volgende scène door het scannen van een QR-code.
Vervolgens komt de speler onder leiding van de markante Grace (gespeeld door Jeannine La Rose, onder andere bekend van de musicals Mary Poppins, The Colour Purple en Tina Turner) in zo’n 40 minuten op bijzondere plekken en in gesprek met spraakmakende mensen die kleur geven aan de wijk.
Zo maakt de speler kennis met onder andere kunstenaars Dorota & Yulia. En Singer Songwriter Puntjudith, een bewoonster van Sloterdijk, bekend van onder andere 3FM en de Popronde, draagt in de film haar Spoken Word voor. Spelers kunnen ‘facetimen’ met de gebieds- projectmanager en een van de eerste horecaondernemers in het gebied. Grace neemt je mee langs alle leuke hotspots en de mooie natuur in het natuurgebied De Bretten.

Start de Walking Movie recht voor de hoofdingang van Station Sloterdijk op het Orlyplein door de QR code te scannen. Grace doet de rest. Gouden tip van Grace: neem je koptelefoon mee.

Meer over de Walking Movie vind je op www.toerdamour.nl