Westpoort 2028

Home » Onze Horizon » Westpoort 2028

Ambitie en organisatie

De stip op de horizon. In 2028 is Westpoort:

  • De economische bron die inmiddels 20% van de Amsterdamse productiviteit genereert en waardevol bijdraagt aan de Amsterdamse economie.
  • Een herkenbaar landschap met heldere zichtlijnen, waar innovatieve bedrijven uit Azië en vanuit andere continenten hun Europese laboratoria en kantoren benutten, comfortabel dichtbij Schiphol en bij de oude historisch aantrekkelijke binnenstad, maar vooral met een internationaal aansprekend en veilig vestigingsmilieu.
  • De plek waar de productie-economie en Een grondgebied waar tienduizenden Amsterdammers in een architectonisch spectaculaire omgeving een nieuw huis vinden, als uitvoering van de verstedelijkingsopgave waar de stad voor staat.
  • Een terrein met high tech openbaar vervoer, met uitgebreide maar goed weggewerkte parkeervoorzieningen, met een veelheid aan horeca, winkels, recreatieve en sportieve voorzieningen voor de eigen bewoners, de duizenden werknemers en scholieren die er dagelijks actief zijn alsook de gasten van buiten.
  • Een sfeervol gebied dat bezoekers een “reason to visit” geeft en aldus bijdraagt aan de spreiding van de toeristische druk in de stad.

Westpoort Amsterdam in 2028