Openbaar vervoer op maat

Home » Onze Horizon » Openbaar vervoer op maat

Openbaar vervoer: op maat

Openbaar vervoer op maat.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor het openbaar vervoer. Westpoort kan er van meepraten. Vijf jaar terug werden 6 van de 7 buslijnen geschrapt. Het ontbreken van openbaar vervoer is nu dus een extra blokkade in de personeelsvoorziening van de bedrijven.

Ook voor de stad als geheel is het niet hebben van goed openbaar vervoer in Westpoort slecht. Zo wordt bijvoorbeeld vaak gekeken naar Westpoort als een mogelijk perspectief voor de arbeidsreserve in Nieuw-West en andere delen van de stad. Maar zonder openbaar
vervoer, zijn de bedrijven simpelweg onbereikbaar.

Er is nog iets anders aan de hand. Vooral in de kennissteden is het aantal arbeidsplaatsen per hectare snel aan het stijgen. Veel werkgelegenheid heeft tegenwoordig weinig ruimte nodig, of zelfs helemaal geen ruimte meer, in het geval van ZZP’ers die vanuit huis werken. Maar ze verplaatsen zich wel: naar klanten, op bezoek bij leveranciers, naar ontmoetingsruimtes. En dat geld ook voor bezoekers die dit grote gebied in en uit willen.

Daarnaast gaan er 10.000 woningen gebouwd worden. De verwachting is dat 30.000 personen flink wat extra personenverkeer gaan genereren. Terwijl de situatie nu al nijpend is. Op korte termijn zijn er dus oplossingen nodig met bus-, shuttle- en low cost taxivervoer.

OPENBAAR VERVOER
Westpoort heeft een oppervlakte van 38 km2, er werken meer dan 50.000 werknemers en er is slechts 1 buslijn. Hoe hebben Almelo, Gouda, Nieuwegein, Roermond het lokaal openbaar­ vervoer geregeld? Dat moet gewoon opgelost worden!

kaart_openbaarvervoer