Projectie 2028

Home » Onze Horizon » Projectie 2028

horizon_07_projectie_2028

Onze projectie voor 2028

De economische bron die inmiddels 20% van de Amsterdamse productiviteit genereert en waardevol bijdraagt aan de Amsterdamse economie.

  • Een herkenbaar landschap met heldere zichtlijnen, waar inno- vatieve bedrijven vanuit Azië en vanuit andere continenten hun Europese laboratoria en kantoren benutten, comfortabel dichtbij Schiphol en bij de oude historisch aantrekkelijke binnenstad, maar vooral met een internationaal aansprekend vestigingsmilieu.
  • De plek waar de productie-economie, de kennis- en diensten- economie elkaar verder versterken als een gevolg van actief ondernemersinitiatief dat leidinggevend is gebleken in energie- transitie, digitale connectiviteit, smart city infrastructuur en ICT-solutions.
  • Een grondgebied waar tienduizenden Amsterdammers in een architectonisch spectaculaire omgeving een nieuw huis hebben gevonden, als uitvoering van de verstedelijkingsopgave waar
    de stad voor stond.
  • Een terrein met high-tech openbaar vervoer, met uitgebreide maar goed weggewerkte parkeervoorzieningen, met een veelheid aan horeca, winkels, recreatieve en sportieve voorzieningen voor de eigen bewoners, de duizenden werknemers en scholieren die er dagelijks actief zijn alsook de gasten van buiten.
  • Een sfeervol gebied dat bezoekers een ‘reason to visit’ geeft en aldus bijdraagt aan de spreiding van de toeristische druk in de stad.

Waterstad

Ook in 2028 is het water nog steeds de drager van het stadsland­schap. Daarom moeten we onze referenties zoeken in andere havengebieden waar bedrijvigheid en wonen in een topklasse zijn ontwikkeld.
Het wemelt in de wereld van herontwikkelde havenfronten en sommigen zijn prachtig. Baltimore, Kaapstad, Liverpool en – dichter bij huis – de 19de-eeuwse havenbekkens van Rotterdam, zijn mooie voorbeelden van een combinatie van wonen en leisure. Het bijzondere van Westpoort is dat het niet om een combinatie van wonen en leisure zal gaan, maar om een combinatie gemengde bedrijvigheid met wonen en watergebonden activiteiten. Die voorbeelden zijn veel zeldzamer. De HafenCity in Hamburg komt in de buurt en is ook in z’n resultaten en kwaliteit een spannend voorbeeld.Productiviteit Westpoort

 

 

PRODUCTIVITEIT

Als we het goed aanpakken is Westpoort in 2028 een economische bron die 20% van de Amsterdamse productiviteit genereert.