Nieuws van de Tafel Veiligheid

januari 28, 2022

Traumahelikopter Amsterdam verhuist naar Westpoort
De Amsterdamse traumahelikopter krijgt een nieuwe standplaats, zo heeft de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC besloten. Binnen een jaar verhuist de helikopter van het dak van het VUmc naar Amsterdam Heliport.

In samenwerking met de gemeente Amsterdam en de provincie Noord-Holland is gekozen voor een nieuwe standplaats op het terrein van Amsterdam Heliport in het Westelijk Havengebied. Voor deze helihaven is de Lifeliner 1 geen onbekende, omdat de traumahelikopter hier al regelmatig komt tanken. “Wij hebben gekozen voor een locatie die optimale zorg door het Mobiel Medisch Team combineert met zo min mogelijk overlast voor omwonenden. De verplaatsing heeft geen gevolgen voor de snelheid waarmee het MMT bij de patiënt kan zijn”, aldus Mark Kramer, lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC, in het persbericht.
https://www.upinthesky.nl/2021/12/26/traumaheli-amsterdam-gaat-verhuizen/

Erotisch Centrum: locaties Westpoort op groslijst
Amsterdam gaat verder met het onderzoek naar de mogelijke komst van een Erotisch Centrum met nieuwe werkplekken voor sekswerkers. De gemeente heeft gesproken met marktpartijen die het centrum willen exploiteren, en met vele betrokkenen zoals exploitanten, pandeigenaren, sekswerkers en anderen. Aan het einde van 2022 wordt duidelijk aan welke criteria de locaties voor zo’n centrum moeten voldoen. De gemeente heeft alvast een groslijst van 8 mogelijke gebieden. Drie liggen in Westpoort: Sloterdijk 2 Zuid – Sloterdijk 2 Noord – Nieuwbouwgebied Haven-Stad. De Ondernemersvereniging volgt het proces en houdt een vinger aan de pols. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente: https://www.amsterdam.nl/zorg-ondersteuning/prostitutie/nieuw-erotisch-centrum/

Grote personeelsuitval bij afvalinzameling
Door het coronavirus heeft de afvalinzameling momenteel te maken met veel uitval bij de inzameling van het huishoudelijke afval. Een deel van de medewerkers is niet inzetbaar op straat en er is een achterstand ontstaan. In Nieuw west en West wordt het grof afval niet overal opgehaald. Ok kan er minder snel worden gereageerd op meldingen.
https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/personeelsuitval-afvalinzameling/

Melden van misstanden in hotels
Om hoteliers en medewerkers van hotels te stimuleren eerder melding te maken van vermoedens van misstanden of seksuele uitbuiting is een lijst met aanbevelingen gemaakt. Ook start er een pilot om hotels te stimuleren actiever vermoedens van prostitutie te melden.
https://pvoaa.nl/melden-misstanden-en-vermoedens-van-seksuele-uitbuiting-in-hotels/