Nieuws van de Tafel Arbeidsmarkt

september 14, 2021

Masterplan Nieuw West

Vertegenwoordigers van een tiental Westpoort bedrijven kwam in augustus op uitnodiging van voorzitter Marcel La Rose bijeen voor een lunch met wethouder Rutger Groot Wassink en stadsdeelvoorzitter Emre Unver. Onderwerp van gesprek was de stevige boost die de gemeente Amsterdam met het Masterplan wil geven aan de economie van het stadsdeel Nieuw West. Op een aantal belangrijke indicatoren met betrekking tot welzijn en welvaart blijft Nieuw West achter bij het Amsterdamse gemiddelde, en daar wil de gemeente met een intensief programma en gebundelde investeringen verandering in brengen. De Ondernemersvereniging Westpoort heeft aangegeven hieraan graag naar beste vermogen aan te zullen bijdragen. De vorm die deze betrokkenheid aan kan nemen, was onderwerp van openhartige en geanimeerde discussie. Het Masterplan Nieuw west wordt dit najaar gepubliceerd. Aan de lunch namen deel vertegenwoordigers van de volgende bedrijven:

Aan de lunch namen deel vertegenwoordigers van de volgende bedrijven: Corendon; Student Experience; MAS Dienstverleners; Croonwolter&dros; Cisco Nederland; Adriaan van Erk Groep; Serifoglu; DHL Parcel; Paro/GMP Group; ROC van Amsterdam.

De NOW-regeling stopt per 1 oktober! Afscheid nemen van medewerkers?

Per 1 oktober a.s. stopt de NOW-regeling en dat zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor de bedrijven die daar nog gebruik van maken. Ook is het zo dat door de achterliggende periode bedrijven gaan reorganiseren. Het kan dus zo zijn dat ze vacatures hebben, maar ook mensen moeten laten gaan.

Het Regionaal Werkcentrum wil deze bedrijven bereiken met de boodschap dat het deze medewerkers, die het bedrijf moeten verlaten, kan begeleiden naar een andere werkgever. Met loopbaanadvies en/of omscholing. De werkgever kan zich melden bij het RWC en daarna kunnen de medewerkers zich melden. Het bericht hierover staat op de website van het Regionaal Werkcentrum, zie link onderaan dit artikel.

Moet jouw bedrijf als gevolg van de coronaperiode afscheid nemen van werknemers? Het Regionaal Werkcentrum (initiatief van gemeenten, UWV en sociale partners) ondersteunt kleine en grote(re) werkgevers bij deze personeelsvraagstukken. Alle service die wij bieden is kosteloos.

Als je afscheid moet nemen van medewerkers, en je verwijst ze door naar het Regionaal Werkcentrum, dan worden deze medewerkers door het Regionaal Werkcentrum geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Ze krijgen loopbaanadvies en soms is ook omscholing mogelijk. Ook dit is kosteloos.

Wanneer je je als werkgever meldt bij het Regionaal Werkcentrum, gaat één van onze accountmanagers direct met je in gesprek. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we jou als werkgever daarbij kunnen ondersteunen. Dat is altijd maatwerk.