Gebouwen duurzaam herbestemmen als passie

juni 05, 2020

Martijn Bakker is Partner bij Lingotto, een van de meest spraakmakende vastgoedspecialisten van ons land. Lingotto heeft vooral faam verworven door de wijze waarop zij verouderd vastgoed een nieuw duurzaam leven weet te geven. Het bedrijf heeft inmiddels allround ontwikkelervaring. Martijn Bakker zal op de Westpoort Webinar vertellen over de rol van Lingotto in de herontwikkeling voor het Merwedegebied in Utrecht. Dit oude bedrijvengebied in de Merwedekanaalzone van 24 ha groot wil de Gemeente Utrecht omvormen tot binnenstedelijke stadswijk met zeer hoge duurzaamheid.

Lessen kunnen voor Westpoort getrokken worden uit de publiek/private samenwerkingsconstructies, waarin een grote diversiteit aan partijen allen met hun eigen belang bij betrokken zijn.

Bakker zal inzicht geven in de wijze waarop Lingotto mede heeft bijgedragen aan visieontwikkeling op basis van ideeën van ondernemers zelf; het proces waarmee de samenwerking tussen ondernemers onderling tot stand kwam, en de wijze waarop dat samengebracht wordt met de ambities van de Gemeente Utrecht.