Fietsen door natuurgebied De Bretten

mei 27, 2022

Natuurgebied De Bretten

Het OV Westpoort netwerk gaat op 30 juni fietsen door natuurgebied de Bretten. Om 15.00 uur verzamelen wij bij Restaurant Sophia’s Italian aan de Zuiderweg in Halfweg.

Maak kennis met dit prachtige en waardevolle gebied dat een hoge natuurwaarde heeft voor de regio. Wij fietsen onder begeleiding van Heidi Leenaarts, gemeentelijk adviseur voor De Bretten en Martin Wolters, stedenbouwkundige. Beiden zijn al heel lang betrokken bij De Bretten en de natuur in het gebied en zullen ons netwerk meenemen in de zeer interessante natuur- en gebruiksontwikkelingen. Ook aan de orde komt de opgave van het harmonieus in elkaar laten overlopen van de grens tussen natuur en ons Westpoort bedrijventerrein wat ook de nodige uitdagingen in zich heeft.

Bretten: Waardevol en hoogwaardig

Stadswildernis De Bretten (de achtertuin van de bedrijven in Westpoort) behoort tot de Ecologische structuur en Hoofdgroenstructuur (HGS) van Amsterdam en is bovendien onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Een natuurwaardenonderzoek (2020, Bureau Waardenburg) wees uit dat het gebied te betitelen is als zeer waardevol en hoogwaardig: ‘Een dergelijk aaneengesloten natuurgebied met zo’n groot oppervlak aan rietveld, moerasbos en de bijbehorende flora (waaronder duizenden orchideeën) en fauna (waaronder waterspitsmuis, boommarter en vele tientallen paren Cetti’s zangers, blauwborsten en nachtegalen) is uniek in Groot-Amsterdam.’

Het Programma van de Fietstour

15.00 uur:        Verzamelen bij Rest Sophia’s Italian met drankje en gebakje
15.30 uur:        Start van de fietstocht
17.30 uur:        Terugkeer met drankje
18.00 uur:        Optie voor diner bij Restaurant Sophia’s Italian

Huur van een fiets. Het restaurant kan dit op aanvraag vooraf verzorgen. Kosten voor de deelnemer.
Diner vanaf ca 18.00 uur.
De deelnemers kunnen hiervoor vooraf reserveren en op eigen kosten dineren.

 

Wilt u zich aanmelden voor deze Fietstocht?

Klik dan op de knop hieronder!
Aanmelden fietstocht