Corona snelstraat in Westpoort voorkomt onnodig ziekteverzuim

december 14, 2020

Aan de Heining op industrieterrein Westpoort in Amsterdam is begin november een Corona snelteststraat geopend. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hier gebruik van maken. Bij het maken van een afspraak worden mensen vaak dezelfde dag nog getest en horen ze binnen een half uur de uitslag.

Toegankelijk voor bedrijven en particulieren

De snelteststraat is een initiatief van BuroVitaal, expert op het gebied van vitaliteit, in samenwerking met evenementen- en activatiebureau Stille Events & Concepts. Afgelopen weken heeft BuroVitaal in drie andere steden in het noorden en midden van het land snelteststraten geopend. Vanwege de grote vraag van voornamelijk bedrijven is besloten om ook in Amsterdam een snelteststraat te openen om ook deze regio te kunnen bedienen.

Mobiele Unit

De ondernemers ervaren dat er binnen het bedrijfsleven grote vraag is naar de sneltesten. Jan Timmerman, eigenaar van BuroVitaal: “Door onze snelheid en capaciteit kunnen we medewerkers van bedrijven vaak dezelfde dag nog testen. Zo kunnen ze het mogelijk onnodige ziekteverzuim sterk reduceren en kan het personeel bij een negatieve uitslag direct weer aan het werk.”

Bedrijven die meerdere medewerkers willen laten testen, ontvangen een code waarmee ze op een eigen afgeschermde pagina hun medewerkers aan kunnen melden. Particulieren die getest willen worden, kunnen zelf eenvoudig online boeken en afrekenen met iDEAL. De prijs voor een sneltest is € 73,55 exclusief BTW. Voor particulieren is dit € 89,00 inclusief BTW.

Naast de vaste locatie biedt het bedrijf ook de mogelijkheid voor het testen op locatie, in een nette verwarmde mobiele testunit.

Samenwerking GGD

Dat de ondernemers de kwaliteit waarborgen, blijkt uit de professionele opzet van de teststraat. “We werken uitsluitend met ervaren personeel met een medische achtergrond. De sneltesten die gebruikt worden, zijn volledig goedgekeurd door de Nederlandse overheid. We hebben een bedrijfsarts in dienst en werken samen met de GGD. Zo worden onze testuitslagen dagelijks doorgegeven en meegenomen in de landelijke testcijfers. Bij een positieve uitslag is het dan ook niet meer nodig om nog een aanvullende PCR-test bij de GGD te doen. ” aldus eigenaar Sylvian Stille van Stille Events & Concepts.

De teststraat is geopend van maandag t/m zaterdag. Bedrijven en particulieren kunnen een sneltest boeken via: www.amsterdamsneltest.nl